Rouwstand

Met de rouwstand eren we de overledene die (nauw) betrokken waren bij de molen, Stichting Vaassens Molen, Vereniging Vrienden van Daams’ Molen en/of van grote waarde waren voor de instandhouding van de molen. Onderstaand een overzicht wanneer de molen in rouwstand heeft gestaan.

2023
11 januariMolenaar Frits Vorderman heeft bijna de leeftijd van 103 jaar gehaald. Hij was molenaar te Wenum-Wiesel en zwager van molenaar Hendrik de Rooij in Vaassen.
Ome Frits is een oud-oom van gast-molenaar Ronald Groothedde.
5 maartDaams’ Molen molenaar Andries Higler is vanaf januari 2015 de nestor en leermeester geweest. Hij heeft Dirk Brouwer, Ruud Geerligs en Gerrit Gramser klaar gestoomd voor het Getuigschrift van De Hollandsche Molen. Na het slagen van deze mannen is hij als een warme collega met veel ervaring op de molen gebleven, tot zijn gezondheid hem in de steek liet en hij op 79-jarige leeftijd overleed.
Hij laat veel respect en ervaring achter. Andries, Bedankt voor je inzet.
20 aprilMevrouw A. Buré-van Wijk voelde zich nauw betrokken bij de molen. Het was haar wens dat tijdens de uitvaart de molen in de rouw zou staan.
3 juniEvert Huernink was een prominent figuur in Vaassen. Voor meer achtergrond, zie dit nieuwsbericht.
8 oktoberHermina (Herma) van Arkel – de Rooij is op 73 jarige leeftijd overleden. Zij was een tante van gast-molenaar Ronald. Herma was de op één na jongste dochter van Hendrik de Rooij. De laatste beroeps-molenaar op wat nu Daams’ Molen heet.
Op haar rouwkaart werd de molen van de Rooij (nu Daams’ Molen) afgebeeld.
2022
4 meiNationale dodenherdenking van oorlogslachtoffers.
11 – 14 meiMolen in de rouw tussen overlijden en uitvaart ter ere van mevrouw Veldhuis.
9 juliMolen in de rouw tussen overlijden en uitvaart ter ere van Ria Higler, de vrouw van molenaar Andries Higler.
9 oktoberMolen stond in de rouw van 19 t/m 26 oktober ter ere van Paul Schippers. Hij was de drijvende kracht achter de renovatie van Daams’ Molen met de stichting “Op eigen Wieken”.