Recept: Molen Bruinbroodmix
Met dit recept maakt u thuis een Molen Bruinbrood
Wat is er nodig voor één brood
- 500 gram Molen Bruinbroodmix
- 340 ml lauwwarm water
- 20 gram ongezouten roomboter
- Olijfolie om mee in te vetten
Broodbakmachine
Volg het (bruib)broodprogramma van uw broodbakmachine
Bereiding
- Doe de broodmix, de ongezouten roomboter in een kom en schenk hier de 340 milliliter bij
- Kneed het mengsel in 15 minuten tot een deeg met de hand. Gebruikt u een keukenmachine? Gebruik dan een deeghaak en vorm een bal van het deeg
- Vet een kom lichtjes in met olijfolie
- Leg het deeg in de kom en dek het af. Laat het vervolgens een uur rijzen
- Verwarm aan het einde van het uur rijzen de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Druk voorzichtig de lucht uit het deeg en vouw deze in de gewenste vorm van een brood
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gebouwen deeg erop
- Bak het brood in circa 35 tot 40 minuten gaar. Het brood is gaar als deze aan de onderkant hol klinkt (klop dus aan de achterkant)
- Laat het gebakken brood minimaal 30 minuten afkoelen, voordat deze gesneden en gegeten wordt
Ingrediënten en houdbaarheid Molen Bruin Broodmix
Tarwebloem, tarwe volkorenmeel, zout, gist, emulgator E491. E = door EU goedgekeurde hulpstof. De houdbaarheid van de broodmix staat op de achterkant van het zakje vermeld.