Nieuwe website & jubilea

Het was voor de aanwezigen tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Vereniging Vrienden van Daams’ Molen Vaassen die op 18 april 2024 werd gehouden een heugelijk moment. Niet alleen werd de nieuwe website gelanceerd van de molen, ook werden drie molenaars die inmiddels 10 jaar bij de molen vrijwilliger zijn gefeliciteerd.

Aan de nieuwe website is enige tijd gewerkt. Er is ruimte voor meer actualiteit, foto’s en nieuwsberichten. Ook staan de openingstijden en de agenda prominenter in beeld. Voor de kleuren van de nieuwe website zijn de kleuren van de kleding van de molenaars gebruikt, diepblauw en kaki. De molenaars droegen deze kledij al met trots, nu vormen deze kleuren dan ook de basis van de website. Voor de website zijn onlangs nieuwe foto’s gemaakt van molen en molenaars. Deze foto’s hebben dan ook een prominente plek gekregen op de nieuwe website, waarbij er gekozen is voor een artistieke insteek. Elke molenaar in actie, bij een van de vele historische plekken in Daams’ Molen.

Gerrit Gramser, Ruud Geerligs en Dirk Brouwer ontvingen van de herkozen voorzitter van Vereniging Vrienden van Daams’ Molen Wico Ankersmit feestelijk hun eigen foto. Deze drie heren zijn inmiddels 10 jaar vrijwillig molenaar bij Daams’ Molen. Bij wat begon met een advertentie van de molen meer dan 10 jaar geleden met de oproep om molenaar te worden, werd er tijdens de algemene ledenvergadering stil gestaan bij dit speciale jubileum. Sindsdien mag de stichting zich gelukkig prijzen met nieuwe molenaars. Onlangs is Channa van Harmelen geslaagd als molenaar en zijn twee nieuwe (aanstaande) molenaars gestart met hun opleidingstraject.

Op 11 mei 2024, Nationale Molendag, zijn de portretten van alle molenaars eenmalig te zien in Daams’ Molen. Digitaal zijn deze foto’s al hier te vinden.