Landelijk examens Molenaar

Donderdag 28 maart werden op Daams’ Molen drie kandidaten geëxamineerd voor het officiële landelijk getuigschrift Molenaar van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Vijf examinatoren hebben de kandidaten in anderhalf uur getest op hun theoretische kennis en de vaardigheden om zelfstandig een molen te kunnen bedienen en klein onderhoud daaraan uit te voeren. Alle drie kandidaten zijn geslaagd. Dat betekent dat voor ieder van hen een opleiding van ongeveer 2 jaar met succes is afgesloten. Aan het einde is het altijd toch weer spannend en geven de woorden “Mag ik u feliciteren, want u bent geslaagd?” een hele opluchting.

Dit zijn niet alleen successen voor de kandidaten, maar ook voor de opleiders. Zij hebben in die jaren ervoor gezorgd dat de kandidaten klaar waren om deze proeve te ondergaan. Als de geslaagden het willen kunnen ze een vervolgopleiding volgen, bijvoorbeeld als watermolenaar of zich specialiseren als Ambachtelijk Korenmolenaar.

Beste kandidaten, het team van Daams’ Molen wil jullie van harte feliciteren met dit succes. We zien mekaar vast ergens.