Channa geslaagd als molenaar

Op woensdag 27 maart 2024 is Channa van Harmelen op korenmolen De Vriendschap in Veenendaal geslaagd voor het landelijk examen Molenaar.

Het getuigschrift hiervoor wordt door de Vereniging De Hollandsche Molen uitgereikt. Om aan dit examen deel te mogen nemen moest zij eerst slagen voor het regionaal examen van de provincie Gelderland. Dat heeft ze met goed gevolg afgelegd op 3 december j.l. op de Keetmolen in Ede. Met dit getuigschrift op zak mag ze op iedere molen in Nederland zelfstandig draaien, mits de eigenaar dat goed vindt. Het gehele traject van “kennismaken met” tot “gediplomeerd molenaar” heeft ze in 22 maanden afgelegd. Een knappe prestatie naast haar werk en tussendoor ook nog een verhuizing.

Hopelijk inspireert zij hiermee anderen, waaronder (jonge) vrouwen, om ook eens serieus een kijkje te nemen in een molen om molenaar te worden. Het molenaarsvak mag zich in een stijgende belangstelling verheugen.

Channa,
Namens het gehele team van Daams’ Molen gefeliciteerd met dit resultaat.